Pjanić za “Marcu” govorio o Koemanu: Nije me poštovao

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić će naredne sezone nositi dres Bešiktaša.Bh. veznjak će biti na jednogodišnjoj posudbi, a aktuelni prvak Turske će mu dati oko tri miliona eura plate. Za špansku Marcu Miralem Pjanić dao je opširan intervjuu, a između ostalog se dotakao i odnosa sa trenerom Barcelone, Ronaldom Koemanom:

Danas, još uvijek ne znam šta je Koeman tačno htio. Nije pokušavao da mi objasni stvari, niti da pronađe rješenje. Ja sam ga pitao nekoliko puta šta želi od mene, šta činim ili krivo ili dobro, da znam. Da bih se brže prilagodio unutar tima, da budem koristan. Na kraju sezone potrebno vam je 17-18 igrača za osvajanje titula. Ali za njega nije bilo problema u mojoj igri, on mi nije govorio da nešto loše radim, samo me ignorisao. Ova prilika sa Bešiktašom se desila, htio sam da saslušam ponudu. Želim igrati, siguran sam u svoj kvalitet, vrlo dobro znam šta mogu doprinjeti timu, ali naravno, potreban vam je dijalog. Da vam se nešto kaže u lice, a Koeman mi to nikada nije rekao. Radije bih da mi kažete stvari direktno, ali to nije bio slučaj.

“Nikada nisam imao problema sa bilo kim u timu, sa bilo kojim trenerom općenito, mislim da sam u jako dobrim odnosima sa svim trenerima. Ne shvatam šta se događa sa Koemanom. Iskreno ne znam šta se dogodilo. Nisam želio sukob, ali Koeman me ne poštuje.”

“Ušao sam u težak period nakon potpisa za Barcelonu. Klub je imao poteškoća, jasno je da je prethodna sezona bila loša. Barcelona je klub koji uvijek želi pobjedu. Kada sam stigao vidio sam vrlo jaku grupu, igrače sa mnogo kvaliteta, ali do titule nije došlo. Razlog tačan ne mogu reći, ali mogu učiniti više jer imaju kvaliteta.”, rekao je između ostalog Pjanić.Povezano

Leave a Comment