Pjanić: Čestitke svim momcima, pokazao sam da mogu igrati u svakom klubu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličnu utakmicu i protiv favorizirane Francuske odigrala 1:1. Vodili smo pogotkom Edina Džeke u 36. minuti, ali smo na kraju osvojili bod, veliki bod protiv moćnih “Trikolora”. Jedan od najboljih pojedinaca naše selekcije bio je Miralem Pjanić, pravi dirigent veznog reda.Razmišljali smo jednostavno da uđemo na teren, da uzmemo tri boda, kao i svaku utakmicu. Kasnije se kroz utakmicu vidi da li to možemo učiniti. Poveli smo, odigrali smo vrlo vrlo dobro. Čestitke svim momcima. Zasvim zasluženo smo osvojili bod protiv aktuelnog svjetskog prvaka”, rekao je Pjanić te naglasio:

“Imamo sada Kazahstan, koja je bitnija utakmica gdje trebamo uzeti sva tri boda”, poručio je Pjanić koji je nakon dugo vremena odigrao 90 minuta:

“Pa bilo mi je drago biti sa reprezentacijom, igrati svih 90 minuta je dobro za mene. Znamo u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina. Znate do sada sam se kroz svoju karijeru morao boriti da budem u tim klubovima gdje sam igrao, nebitno da li je to bio Mec, Lion, Roma, Juventus ili Barcelona. Sada je teži period za mene, ali ja nikad nisam odustajao. Vjerujem u svoje kvalitete i znam da svugdje mogu igrati. Moram još više raditi i siguran sam da ću se izvući iz te situacije. Ja se uvijek maksimalno profesionalno ponašam, za mene je sve ovo san”, rekao je sjajni veznjak.Povezano

Leave a Comment