Pioli nakon žrijeba Lige prvaka: Protiv ovih klubova smo ispisali historiju

Trener Milana Stefano Pioli nije pesimista i pored teškog žrijeba u Ligi prvaka.Podsjetimo, jučerašnji žrijeb u Istanbulu odlučio je da Milan bude u grupi B sa Atleticom iz Madrida, Liverpoolom i Portom.

To je inspirativna i prilično teška grupa, ali mi smo Milan i logično je da nas ime obavezuje da u svako takmičenje ulazimo sa najvišim ambicijama. U grupi smo sa klubovima, sa kojima smo pisali historiju, jer ne treba napominjati da su ova četiri kluba u zbiru osvojili 15 trofeja pobjednika Lige prvaka. Očekivalo smo ovako nešto, jer je riječ o Ligi prvaka i ne možemo da dočekamo početak takmičenja. Pokušat ćemo da uradimo neke velike stvari, rekao je Pioli za ANSA-u.

Počasni potpredsjednik kluba Franco Baresi, koji je prisustvovao ceremoniji žrijeba, iznio je svoje mišljenje pošto je saznao imena Milanovih rivala.

Znali smo da ćemo imati težak žrijeb, jer smo bili u četvrtom šeširu. Baš je jaka grupa, ali smatram da Milan nikada ne smije da zaboravi svoju historiju. Ponovo smo u Ligi prvaka igrat ćemo utakmice sa ogromnim entuzijazmom. Grupa je strašna, ali treba da uživamo u ovom trenutku. Igrači i stručni štab morat će dobro da se pomuče. Atletico je uvek teško pobijediti, Porto je čvrst, a Liverpool jak i posjeduje ogroman kvalitet, rekao je legenda Rossonera Sky Sport.Povezano

Leave a Comment