Otkriveno zašto je Đoković došao na Zlatnu loptu: Pripala mu velika čast, spomenuo je i Crvenu zvezdu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije samo razonode radi otišao na dodjelu Zlatne lopte. Srbin se na dodjeli sreo sa nekim od najvećih fudbalera današnjice, ali i nekih prošlih vremena i našao se na sceni sa Didierom Drogbom. Drogba je upravo i najavio Đokovića koji se pojavio na sceni da bi predao nagradu za najbolju fudbalerku godine. Tu nagradu je osvojila španska igračica Aitana Bonmati.

Đoko, moj prijatelju, lijepo je vidjeti te ovdje sa najboljim fudbalerima na svijetu, možeš li da nam kažeš kakav si ti fudbalski navijač i koji tim najviše voliš“, pitao je Drogba.

Đoković kaže da mu je velika čast što je tu uz najbolje u najpopularnijem sportu i zahvalio se organizatorima.

Najveći sport na svijetu, odrastao sam uz njega, igrao sam i moj otac je to radio. Mislim da sam imao devet ili deset godina kad sam odlučivao da li ću igrati fudbal ili tenis i birao sam tenis. Ne znam da li je to bio dobar izbor, valjda jeste. Nije loše. Još uvijek pratim fudbal i veliki sam fan“, odgovorio je Đoković i šalom nasmijao mnoge u dvorani.

Tokom obraćanja je spomenuo da je iz Srbije i da je vezan za Crvenu zvezdu, ali i da je navijač italijanskog Milana. Novak se na ceremoniji u Parizu srdačno pozdravio i sa Lionelom Messijem i njegovom porodicom, zatim sa Davidom Beckhamom i drugim poznatima.
Povezano

Leave a Comment