Novinari pitali Britanca za Đokovića, Murray iznenadio odgovorom

Andy Murray, jedan od najboljih britanskih tenisera svih vremena i prijatelj Novaka Đokovića kaže da nije očekivao baš ovoliki uspjeh srpskog igrača.Novak je imao mnogo kvaliteta na terenu, oduvijek, imao je tu solidnu zaokruženu igru. Ali opet, ne mislim da je mnogo ljudi predvidjelo da će osvojiti 20 Grand Slamova u pokušaju da radi ono što radi danas“, rekao je Murray.

On i Đoković se znaju iz mlađih dana, jer ih i kalendarski dijeli tek nekoliko dana, pošto su isto godište.

Britancu je trebalo malo više vremena da postane top teniser, ali je i on osvajao Grand Slamove i ispunio je očekivanja.

Da, ali ako pogledate njegovu igru tokom godina, stvari gdje je napredovao, pretvorio se u kompletnog tenisera. Igra fantastično na svim podlogama. Ima potcjenjen servis, a najbolje riternira u historiji ovog sporta. Mislim da su mu kretanje i atletske sposobnosti nešto što ga izdvaja od ostalih igrača. To je možda nešto što se vidjelo kad je bio mlađi. Imao je i tada fleksibilnost i te stvari, branio je uglove jako dobro, što ga možda razlikuje od Rafe i Rogera. Nije da se oni ne brane dobro, ali način na koji se Novak kreće je drugačiji. To kako može da prokliza na bekhend čak i na tvrdim podlogama vam skraćuje teren“, objašnjava Murray.

Kada sumira kako je proteklo prethodnih desetak godina do deceniju i po, Murray definitivno smatra da ovako nešto nije očekivao.

Tako da, da definitivno ne mislim da sam sa 19, 20 godina mislio, a poznajem ga od kada smo imali 13, 14, ne bih predvidio da će uraditi ono što je uradio. Znao sam da je odličan igrač, ali da radi ovo što radi, to je stvarno nešto posebno“, zaključuje Britanac.

Podsjećamo, upravo Andy je sjajnim drugim dijelom sezone 2016. prestigao Đokovića i poslije Završnog mastersa u Londonu postao prvi reket svijeta, ali su ga kasnije povrede spriječile da se tu duže zadrži i ostane pri teniskom vrhu.Povezano

Leave a Comment