Ništa od dogovora Fiorentine i Pjanića

Odlazak Miralema Pjanića iz Barcelone dodatno se komplikuje, piše španski Sport, te navodi da Fiorentina i Barcelona danas nisu postigli dogovor u vezi posudbe reprezentativca Bosne i Hercegovine.Iz Italije je bilo mnogo klubova zainteresovanih za Pjanića, ali najveći problem je bila plata. Veliko interesovanje pokazala je Fiorentina, ali na današnjem sastanku nije došlo do dogovora.

Obje strane su postavile svoje uslove za posudbu iskusnog bh. veznjaka, tako da nije isključeno da u narednim danima dođe do dogovora.

Problem je u tome što će Viole tražiti druge opcije sve dok ne postignu dogovor sa Barcom, a već su se okrenuli Lucasu Torreiri iz Arsenala.

Urugvajac je navodno blizu dolaska u italijanski klub koji je ponudio 1,5 milion eura za jednogodišnju posudbu uz mogućnost kupovine po isteku iste za 15 miliona eura.

Ukoliko se ovaj transfer realizuje, Pjanić će imati jednu opciju manje za nastavak karijere, a i Barci se žuri jer se želi riješiti bh. veznjaka zbog velikih finansijskih problema.Povezano

Leave a Comment