Newcastle sprema tužbu zbog slučaja sa Tonalijem, iz Milana poručili da nisu ništa znali

Veznjak Newcastlea i italijanske reprezentacije Sandro Tonali dobio je zabranu bavljenja fudbalom na 10 mjeseci. Kažnjen je zbog klađenja na utakmice svog bivšeg kluba Milana i to u trenucima kad je bio njegov član. Osim kazne, morat će i na odvikavanje od kocke.Sportistima u Italiji zabranjeno je kladiti se na utakmice pod organizacijom Italijanskog fudbalskog saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je direktno ili indirektno uplaćivati opklade, a onima koji pravilo prekrše prijete novčana kazna ne manja od 25.000 eura i zabrana igranja do tri godine.

Tonaliju je na ruku išlo to što nije utjecao na negativne rezultate svog tima, odnosno što se kladio na Milan u utakmicama u kojima je igrao. Engleski mediji već neko vrijeme pišu da Newcastle sprema tužbu protiv Milana kojom bi pokušali dokazati da je Milan znao da Tonalijevu ovisnost prije nego ga je prodao Englezima za nešto više od 60 miliona eura.

Ipak, u Milanu to poriču. “Saznali smo za Tonalijevu ovisnost preko medija, znamo samo ono što smo pročitali. Ništa drugo ne znamo i nismo znali”, poručili su iz Milana u izjavi koju je objavio Fabrizio Romano.
Povezano

Leave a Comment