Nakon što su rasistički vrijeđali Vlahovića i saigrače, navijači Fiorentine saznali kaznu

Italijanska Fiorentina uvjetno je kažnjena zbog rasističkih povika navijača “Viola” trojici igrača Juventusa u nedjeljnom derbiju 11. kola Serie A. Uvrede su bile usmjerene srpskom napadaču Dušanu Vlahoviću koji je u Juve stigao upravo iz Fiorentine, te tamnoputim igračima Moiseu Keanu i Westonu McKennieju.Fiorentina je uvjetno kažnjena zatvaranjem tribine “Curva Fiesole” na stadionu Artemio Franchi na jednu utakmicu, ali uz rok od jedne godine. Kazna će se aktivirati ako bude novih incidenata tokom idućih 12 mjeseci.

Uvjetna kazna na razdoblje od jedne godine je upozorenje da će se, ako se tokom tog razdoblja počini sličan prekršaj, suspenzija opozvati, a sankcija će se dodati onoj izrečenoj za novi prekršaj”, poručio je disciplinski sudija Serie A.

Zanimljivo, čak 7000 najžešćih navijača Fiorentine je bojkotiralo utakmicu u znak protesta nakon što su Toskanu pogodile poplave u kojim je sedam osoba poginulo, a stotine ostale bez domova.

Juventus je u Firenzi pobijedio s 1:0 i trenutno se nalazi na drugom mjestu Serie A s 26 bodova, dva manje od vodećeg Intera. Fiorentina je na osmom mjestu sa 17 bodova.
Povezano

5 Thoughts to “Nakon što su rasistički vrijeđali Vlahovića i saigrače, navijači Fiorentine saznali kaznu”

  1. cheap atenolol atenolol tablet tenormin tablet

  2. buy ketorolac pills oral toradol 10mg buy generic colchicine for sale

  3. buy inderal online order inderal generic order plavix 75mg pill

Leave a Comment