Nadal u novoj epizodi: “Nisam zamišljao da će Đoković to da uradi”

Španski teniser Rafael Nadal dao je jedan intervju za agenciju EFE u kojoj je najviše govorio o svom trenutnom stanju i potencijalnom povratku na teren.Priznao je Rafa da i dalje osjeća bolove, da postoji mogućnost da ipak ne zaigra na Australian Openu, a dotakao se i Novaka Đokovića. Tačnije, odgovorio je na pitanje da li je očekivao toliku razliku između Novaka i ostalih igrača.

Svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto historijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji Grand Slam, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna.”

Pa, mislim da je Alcaraz imao odličnu priliku na Roland Garrosu da spriječi Đokovića da osvoji, ali nažalost ono što mu se desilo fizički… Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto historijsko za naš sport, na Wimbledonu, i sretan zbog toga.”

Čini se da je Alcaraz jedini u svojoj generaciji sposoban da se suoči sa Đokovićem, mada Nadal ističe i neke druge igrače.

Vjerujem da je Carlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Jannik Sinner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate.”
Povezano

Leave a Comment