Murray nakon Wimbledona ide u penziju? “Reći ću nešto prije zadnjeg meča”

Škotski teniser Andy Murray (36) nada se da će uspjeti osigurati plasman na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu, gdje će pokušati osvojiti treću zlatnu olimpijsku medalju unatoč lošoj formi i nagovještajima da bi uskoro mogao završiti karijeru. Murray, jedini teniser koji je osvojio dva olimpijska naslova u pojedinačnoj konkurenciji, trenutno je na 67. mjestu na ATP listi. Do pobjede protiv Alexandrea Mullera u Dohi ovog mjeseca, Murray je bio u nizu od šest poraza, a ove sedmice nagovijestio je da je u posljednjim mjesecima svoje karijere.

Nadam se da ću dobiti priliku takmičiti se na još jednim Olimpijskim igrama”, odgovorio je Murray u srijedu u programu BBC-jeva radija na pitanje hoće li igrati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj trostruki Grand Slam pobjednik osvojio je zlato u pojedinačnoj konkurenciji u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016., ali mu prijeti opasnost da propusti kvalifikacije za nastup u pojedinačnoj konkurenciji u Parizu ako nastavi padati na ATP listi.

Murrayev cilj bit će pronalaženje forme za Grand Slam turnir u Wimbledonu, za koji mnogi sugeriraju da bi mogao biti logično mjesto za njega da objavi kraj karijere.

Kada dođe pravo vrijeme, vjerojatno ću nešto reći prije nego što odigram svoj posljednji meč i svoj zadnji turnir”, rekao je Murray i dodao: “Ne znam hoću li išta reći mjesecima unaprijed.”
Povezano

Leave a Comment