Marca: Spisak igrača koji nisu uspjeli u Realu, Kovačić je isforsirao svoj odlazak u Chelsea

Odlaskom Martina Odegaarda iz Real Madrida u Arsenal nastavljen je niz odlazaka igrača koje je španjolski velikan kupio, a koji se u njemu nisu uspjeli dokazati, barem ne u mjeri u kojoj se to od njih očekivalo. Navodi to Marca donoseći podsjetnik na velik broj takvih igrača, pritom spominjući i Matea Kovačića.Za razliku od nekih drugih primjera, za Kovačića se ne navodi da je podbacio nakon dolaska u klub, ali se podsjeća da je kao 21-godišnjak plaćen 38 miliona eura i da je ondje dobro zarađivao. Spominje se i da ga je klub prodao za 45 miliona eura.

Na sportskom planu, navodi Marca, pružio je manje od očekivanog, ali više od nekih drugih primjera iz teksta među kojima su Andrij Lunin, Brahim, Luka Jović… ”Igrao je dobro, ali mu je dojadilo što nije bio nezamjenjiv pa je isforsirao svoj odlazak u Chelsea.”

Kovačić je, podsjetimo, u Real stigao 2015. transferom iz milanskog Intera. U klubu sa Santiago Bernabeua zadržao se do 2019. kad je prodan u londonski klub u kojem je i godinu ranije igrao na posudbi. Ukupno je za Real odigrao 109 utakmica, postigao tri pogotka i namjestio osam golova, prosječno nastupajući 49 minuta po susretu.

Hrvatski veznjak sudjelovao je u osvajanju devet Realovih trofeja. Među njima se ističu tri u Ligi prvaka i jedan u španskom prvenstvu.Povezano

Leave a Comment