Legendarna teniserka izjavom oduševila Novakove navijače

Marion Bartoli, legendarka teniserka, analizirala je nastup Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju i oduševila je navijače u Srbiji. Podsjetimo, Đoković je ostao bez medalje u Tokiju iako se plasirao u polufinale singla i miks dubla sa Ninom Stojanović.

Ipak, u singlu je pretrpio poraze od Alexandera Zvereva, pa zatim i Pabla Carrena Buste u meču za bronzu, a bio je previše iscpljen da bi samo sat vremena kasnije još jednom izašao na teren.

Mnogi su mu zamjerili što je predao meč u dublu, ali ne i legendarna Bartoli, koja je u karijeri stigla do 7. mjesta WTA liste i osvojila Wimbledon 2013. godine.

Ne vjerujem da bi Novak tek tako rekao ‘Nisam osvojio medalju u singlu, jedino što sad želim je da odem’. To jednostavno nije Novak. On je izuzetno fina osoba, previše poštuje sport i svoju zemlju da bi se odrekao borbe za medalju, a da nije imao nekakav problem“, rekla je Bartoli.

Objasnila je i koji su razlozi zbog čega nije igrao u dublu.

Možda je trebalo da neko drugi igra miks, ali Novak je procijenio da može. Nije do kraja shvatao koliko su uslovi u Tokiju brutalni u to doba godine. Mnogo je toplo i vlažno. Mislim da je fizički bio izmoren i to možemo da razumijemo nakon svega što je prošao“, istakla je ona.Povezano

Leave a Comment