Lajović u pet setova do drugog kola Wimbledona

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Wimbledona pobjedom nad Gilles Simonom sa 3-2 u setovima.

Poslije velike borbe je Dušan savladao Francuza – 6:4, 7:5, 3:6, 4:6, 6:3 za tri sata i 56 minuta igre u meču koji je bio prekinut zbog kiše. U momentu prekida, Lajović je vodio sa 2-1 u setovima, dok je u četvrtom bilo neriješeno 2:2.

Simon je u nastavku uspio da osvoji set i poravna, ali se na kraju srpski igrač domogao sljedeće runde u kojoj će mu rival biti Danieel Evans.

Lajović je možda već mogao biti u svlačionici. Igrao je Dušan disciplinovano i taman dovoljno ofanzivno da kontroliše razmjene u duelu sa veteranom iz Francuske. U prvom setu ključni je bio brejk u trećem gemu, a Dušan se nije suočio sa brejk loptom.

Drugi set bio je neizvjesniji, gledali smo duge razmjene, u skladu s očekivanjima, a Lajović je odlično koristio slajs. Upravo zahvaljujući slajsu iznudio je grešku Simona na brejk lopti pri rezultatu 5:5, prvoj u setu, da bi uskoro poveo sa 2-0 u setovima.

Lajović je poveo 2:0 u trećem setu, imao i brejk loptu za dupli brejk, ali kada je nije iskoristio, rival je zaigrao bolje. Sada je Simon više stizao lopti, kao u starim danima, dok je Dušan pravio više grešaka, prevashodno forhendom.

Vratio je Francuz brejk za 3:3, da bi pri rezultatu 3:4 Lajović spasio dvije brejk lopte – ne i treću, pa je Simon uskoro smanjio na 2-1.

U četvrtom setu Lajović je propustio brejk loptu u drugom gemu. Uslijedio je pomenuti prekid koji je više prijao Francuzu, pa se pitanje pobjednika riješavalo u odlučujućem, petom setu.

Tamo je Dušan, ipak, podigao nivo igre i brejkom u osmom gemu riješio meč.

Povezano

Leave a Comment