Kyrgios kritikovao organizatore Wimbledona

Kontroverzni teniser Nick Kyrgios opet je u centru pažnje. Ovog puta je teniser iz Australije u pravu, obzirom da se zalaže za bolju podlogu na kojoj se odigrava Wimbledon. Kyrgios je bio frustriran terenom tokom meča protiv francuskog igrača Igoa Ambera (Ugo Humbert) koji je prekinut sinoć zbog policijskog sata pri rezultatu 3:3 u petom setu.

Klizava podloga nije prijala ni njemu, kao ni mnogim igračima koji su iznijeli ozbiljne žalbe organizatorima, a zbog padova, bilo je i kobnih povreda, kao one Serene Williams i Adriana Mannarina.

Momci, svi vi koji ovo gledate kod kuće, znajte da bi ovdje trebalo da bude brz teren. To je tenis na travi. Oni su je sada napravili sporom. Ovo više nije trava. Sporo je, sporo! Pokušajte da natopite teren, napravite od ovoga opet travnati teren, hvala”, izjavio je Kyrgios.

Prvi set je pripao Kyrgiosu koji ga je priveo u svoju korist sa 6:4 u gemovima, potom je Francuz uzeo dva seta, 6:4, 6:3, a onda je Nick dobio četvrti set sa 6:1. Meč je trenutno u toku.

Povezano

Leave a Comment