Krznar pred Omoniju: Priča o vremenskim uvjetima je prenaglašena

Ekipa Dinama otputovala je u ponedjeljak u Nikoziju na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije, a trener Damir Krznar izjavio je da ne očekuje laganu utakmicu, ali vjeruje da njegova ekipa ima snage uspješno završiti posao.Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da smo našli mogućnosti i da imamo snage uspješno završiti ovaj posao”, izjavio je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Krznar.

Dinamo je proteklog utorka u prvoj utakmici na Maksimiru svladao Omoniju s 2:0. Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2:0 glavom pogodio Kristijan Jakić.

Dinamov trener vjeruje da njegova momčad neće postati nervozna ako rezultat krene loše za hrvatskog prvaka.

Naši igrači dobro slijede upute i izvršavaju zadatke bez obzira na to bio rezultat u nekom trenutku pozitivan ili negativan. Naravno, dogodi se da u slučaju nekog primljenog pogotka momčad postane nervozna, ali nama se to nije tako često događalo i vjerujem da ni neće. Napominjem, u svakoj utakmici možete primiti pogodak, ali veće su šanse da ćete rezultat pretvoriti u pozitivu ako ste i dalje fokusirani na svoj zadatak i cilj, ako ste i dalje mirni, nego ako krenete kaotično s nerezonskim rješenjima”, rekao je Krznar.

Prvotni termin utakmice bio je u utorak u 17 sati po lokalnom vremenu, no tada bi vladala velika vrućina, pa će utakmica početi u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 sati po našem.

Mislim da je ta priča o vremenskim uvjetima na Cipru i samom terminu utakmice suviše naglašena u medijima. Ne mislim da će to biti presudan faktor. Ipak, pomicanje termina pokazuje da su ljudi u Uefi uvidjeli da moramo voditi brigu o zdravlju igrača. U tom smislu zahvaljujemo i sindikatu igrača. Mislim da je bilo previše opomena, pogotovo u zadnje vrijeme. Kad takav ritam utakmica spojite i s klimatskim uvjetima, zaista bi moglo biti opasno za zdravlje, pa je s tog aspekta pomicanje termina opravdano”, dodao je Krznar.

On je napomenuo da su na raspolaganju svi igrači, osim Arijana Ademija: “S Ademijem ćemo još morati biti malo strpljivi. Sadegh Moharrami polako ulazi u fazu da može početi utakmicu, ali zbog prevencije smo odlučili da ga ipak nećemo prijaviti za Cipar. Daniel Štefulj još uvijek ima malu virozu, odradio je tek jedan trening i nismo se usudili u takvom ga stanju povesti na ovaj daleki put.”

Dinamo će u ponedjeljak navečer na Cipru odraditi posljednji trening i pripreme za utakmicu.Povezano

Leave a Comment