Koeman: Razočaran sam, ima 18 godina i misli samo na novac

Mladi veznjak ima ugovor do 2022. godine, ali pregovori oko njegova produženja su propali.



Jedan od najtalentiranijih igrača Barcelone, 18-godišnji Ilaix Moriba, nezadovoljan je u Barceloni i želi napustiti klub.

U španskim medijima pojavila se informacija da zbog teške financijske situacije u klubu neće doći do novog ugovora, pa ostaju samo dvije opcije – transfer 18-godišnjaka ili odlazak sljedećeg ljeta bez odštete.

Barcelona je zainteresiranim klubovima poručila da neće prodati Moribu za manje od 15 miliona eura i već je odbila osam miliona eura od Leipziga.

O cijeloj se situaciji danas oglasio i Ronald Koeman na konferenciji za medije uoči subotnjeg gostovanja u Bilbau kod Athletica.

Pričao sam SaIlaixom prije dvije ili tri sedmice, i to više kao čovjek nego kao trener Barcelone. Njegova situacija je, po meni, užasna. Ima 18 godina, mlad je, dobio je mogućnost da igra u prvoj ekipi i on je budućnost ovog kluba, a on je odlučio da ne želi igrati u Barceloni. Znam što mu klub može i želi ponuditi te bih mu savjetovao da novac nije najvažnija stvar. Razočaran sam. Novac nije i mladiću od 18 godina ne smije biti najvažnija stvar u životu”, rekao je.



Povezano

Leave a Comment