Izjava Sablića nakon remija Sarajeva: Patimo se i to nije ništa novo

Sarajevo i Široki Brijeg su večeras na Koševu remizirali u meču bez golova (0:0).Bio je to meč 7. kola Premijer lige BiH, a nakon utakmice se javnosti na press konferenciji obratio Goran Sablić. Strateg bordo tima istakao je kako je rezultat objektivan.

Tvrda i teška utakmica na ne baš laganom travnjaku. Imali smo možda nešto više od igre, ali objektivan rezultat. Nedostajalo nam je svježine. Vidjelo se da Široki ima dobru obrambenu strukturu. Ostali smo bez energije. Pokušali smo otići u neizvjesnu završnicu, pokušati nešto iz prekida, ali nismo uspjeli”, rekao je Sablić na početku.

“Patimo se mi. Nije ništa novo. U procesu smo. Nemamo balans. Vidjelo se da fali svježine. Nije bilo lako sve izbalansirati. Ne mogu biti kritičan, daju sve od sebe. Fali negdje kvalitete. Palo je na sredini terena sve dečka 2003. godište, a jedina rezerva je dečko 2004. godište. Nadam se da će nam ostali igrači biti na dispoziciji i da ćemo biti kvalitetniji”, dodao je iskreni Sablić.

Istakao je da će reprezentativna pauza jako dobro doći ekipi.

Ovaj predah će doći dobro igračima koji su stigli u hodu. Odmorit će četiri dana, a onda možemo napraviti blok treninge deset dana da se spremi. Radit ćemo na uigravanju. Nema za nas laganih utakmica i neće iz biti. Treba ostati pozitivan i gledati naprijed.”

“Da smo danas uspjeli pobijediti bio bih jako zadovoljan bodovnim učinkom. Ostaje žal za prvom utakmicom protiv Tuzla Cityja. Od Zrinjskog smo zasluženo izgubili”, zaključio je Sablić.Povezano

Leave a Comment