Henderson: Uz pomoć navijača Anfield će ponovo biti neosvojiva tvrđava

Jordan Henderson vratio se u tim Liverpoola, na vrijeme za prvi meč pred punim Anfieldom u proteklih godinu i po dana.Bez navijača je ovo potpuno druga igra, fudbal je bio drugačiji bez navijača prošle sezone, i ne samo na Anfieldu već generalno. Sada su nam se vratili navijači i sve je mnogo bolje. Nadam se da ćemo uz njihovu pomoć od Anfielda ponovo napraviti neosvojivu tvrđavu, ako želite, mogu to da kažem i ovako – učinićemo da se drugi timovi plaše dolaska ovdje, da nikome ne bude lako“, rekao je poslije pobjede nad Burnleyom kapiten Liverpula Jordan Henderson.

Navijači, kaže Henderson, pomažu igračima da zadrže i fokus:

To nas gura napred, definitivno, emocije su snažnije. Burnley je dobar tim, nisu nam olakšali posao, a znali smo to i prije meča, uvijek je tako. Ipak, generalno mislim da smo odigrali dobar meč, da smo se dobro nosili sa njihovim dugim loptama i da smo mogli da postignemo još koji gol“.

Henderson je još jednom ponovio koliko je impresioniran Diogom Jotom:

Ima magičan dodir, ispred kaznenog prostora je spretan, uvijek zna gdje treba da krene. Zaista je odličan od prvog dana i kada je ispred gola veoma često postiže golove, nadam se da će nastaviti u tom ritmu“, dodao je on.

Liverpool iz prva dva meča ima šest bodova i gol razliku 5:0.Povezano

Leave a Comment