Haaland: Chelsea? Nadam se da to nije istina

Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland kazao je da su vijesti o njegovom transferu u Chelseaja za 175 miliona eura samo glasine.Njemački Sky je ranije objavio informaciju da je Chelsea neformalno ponudio jednog igrača uz novac kako bi provjerio kakve su šanse za dovođenjem Haalanda. Londonski klub je navodno bio spreman dati Tammyja Abrahama ili Calluma Hudson-Odoija.

Kasnije je stigla informacija da je Chelsea spreman dati 175 miliona eura za Norvežanina. Ipak, Haaland je odbacio takve navode prilikom izjave koju je dao tokom priprema svoje ekipi u Švicarskoj.

Zaista nemam mnogo toga za reći o ovoj temi. Imam još tri godine ugovora s Dortmundom i uživam ovdje. Do jučer, nisam se čuo sa svojim menadžerom mjesec dana. Mislim da se tu krije odgovor. Zaista se ne brinem mnogo o tome. To je mnogo novca, a ja se nadam da su to samo glasine jer je to previše novca za osobu”, kazao je Haaland.

Chelsea je u potrazi za novim napadačem iako je prošle sezone, pod vodstvom Thomasa Tuchela, osvojio Ligu prvaka.

Haaland je navodno prva meta londonskog kluba, ali Sky Sports navodi da mu je jedan izvor kazao da je taj transfer nemoguća misija.

Dortmund ne namjerava izgubiti još jednog važnog igrača nakon što je za 73 miliona funti prodao Jadona Sancha u Manchester United.

Haaland će narednog ljeta koštati 70 miliona eura jer tada će se aktivirati klauzula u kojoj stoji da za taj iznos može napustiti klub. Chelsea ga želi dovesti već ovog ljeta jer će naredne godine sigurno još klubova biti u igri.Povezano

Leave a Comment