Francuska slavila u derbiju dana i zadržala maksimalan učinak

U susretu 3. kola i derbiju dana rukometaši Francuske savladali su Njemačku sa 30:29 (16:13). “Trikolori” su tako zadržali maksimalan učinak i obezbijedili plasman u četvrtfinale, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali su se Francuzi opustili u finišu meča.Francuska je većim dijelom utakmice držala prednost, a tokom prvog dijela imala je i četiri gola viška. Ipak u finišu su Nijemci uspjeli istopiti zaostatak. Početkom drugog dijela njemački rukometaši su kreirali preokret i nakratko preuzeli vodstvo (19:18). Nakon toga je uslijedio period koji je obilovao greškama njemačkih igrača, a Francuzi su to kažnjavali surovim kontrama.

U posljednjih 15 minuta meča odvajaju se na tri gola razlike, ali su Nijemci držali priključak zahvaljujući sjajnom Andreasu Wolfu. Međutim, Paul Drux je upropastio tri napada Njemačke, nakon što je tri lopte bacio u aut, od čega dvije u posljednjih minut i pol pri rezultatu 28:28. Francuzi su uvezali dva pogotka, došli na +2 u samom finišu, a Nijemci su uspjeli tek ublažiti poraz.

Najefikasniji u francuskom timu bio je Dika Mem sa šest pogodaka, pet je dodao Hugo Descat, te četiri Michel Guigou. Vincent Gerard je upisao devet odbrana. Na drugoj strani, Timo Kastening je postigao sedam golova, dok je Steffen Weinhold dodao jedan manje.Povezano

Leave a Comment