Fiorentina tužila Zvezdu, klub mora isplatiti za igrača kojeg su prodali

Transfer Alekse Terzića iz redova Crvene Zvezde u Fiorentinu izazvao je veliko nezadovoljstvo među navijačima crveno-bijelih, a cijeli slučaj je dobio neobičan i na određeni način bizaran nastavak.Terzić je u julu 2019. godine za milion i 700.000 eura stigao u klub iz Toskane, a dogovor je bio da Viola na račun Zvezde uplati novac kroz rate.

Iz Ljutice Bogdana stigao je zahtjev da novac bude uplaćen na račun jedne banke, umjesto Zvezdinog klupskog. Kako je takva praksa, iako neuobičajena, ipak nešto što se događa u svijetu fudbala, čelnici tima iz Firence su pristali i prvu ratu uplatili prema instrukcijama.

Problem je nastao kada je na red stigla druga rata, 10. marta 2020. godine.

Prema saznanjima dnevnog lista Danas, Fiorentina je sredstva uplatila na Zvezdin umjesto na račun na koji je Zvezda tražila. Uslijedila je reakcija Zvezde, pa je Fiorentina iznos od 596,767.95 eura uplatila i na račun banke, i to 8. maja 2020. godine. Nedugo potom dvije strane su potpisale ugovor po kom bi Zvezda ekipi iz Firence trebalo da vrati taj novac najkasnije do 30. septembra, a ukoliko to ne učini u dogovorenom roku, crveno-bijeli su u obavezi da plate šest posto kamate i penale koji iznose 20 procenata.

Uplata nije stigla, Fiorentina je upozorila Zvezdu 8. oktobra, reakcija je izostala, da bi 12. novembra Italijani tužili Zvezdu, a sudija Johan van Galen je krajem januara 2021. godine doneo presudu po kojoj će crveno-bijeli na račun Fiorentine morati da plate 596,797.95, dodatnih 119,359.59 kao penale, uz kamatu od šest posto počev od 10. marta 2020. pa sve do dana kada bude izvršena uplata.Povezano

Leave a Comment