Džeko: Bio sam nervozan, da nije bilo Perišića ušao bi u krivu svlačionicu…

Edin Džeko je karijeru u Interu započeo golom i asistencijom u utakmici 1. kola italijanskog prvenstva protiv Genoe. Branitelji naslova prvaka u tom su susretu slavili pobjedu 4:0, a Džeko je u njoj nastupio u punoj minutaži.U razgovoru za klupsku televiziju priznao je da je taj dan bio poseban, da će mu postignuti gol pomoći u stjecanju samopouzdanja, priznao da mu je majka bila na tribinama San Sira i gledala ga te dodao:

Osjećam se kao da ovdje igram već godinama, odlično se slažem s novim saigračima i lijepo nam ide. To je zato što je ovdje mnogo šampiona koji znaju igrati fudbal. Zato sam i došao u Inter.”

“Bio sam nervozan prije utakmice protiv Genoe, to je za mene neuobičajeno. Puno sam puta bio na San Siru, ali kao dio protivničke ekipe pa sam skoro otišao u krivu svlačionicu. Napravio bih to da nije bilo Ivana Perišića koji me preusmjerio”, dodao je Džeko pa onda odgovorio i na konstataciju da karakteristika podsjeća na Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović se u Milanu prozvao Bogom pa je Džeko zatražen da se sam opiše.

Bio sam Labud iz Sarajeva. Gleda se ono što se napravi na terenu, meni je to najvažnije. Nakon toga navijači mogu odabrati”, odgovorio je Džeko.Povezano

Leave a Comment