Dudić najavio utakmicu: Analizirali smo protivnika i spremili se na najbolji mogući način

Velež se nakon 33 godine vraća na evropsku scenu, a sutra će od 20:30 odmjeriti snage sa predstavnikom Sjeverne Irske Kolerainom. Utakmica se igra na stadionu Grbavica, a danas se na press konferenciji uoči utakmice medijima obratio trener “Rođenih” Feđa Dudić.

Osjećat ćemo se kao domaćini. Ovo je i moj grad. Lijepo je što Velež igra u Sarajevu. Imamo 21 igrača, osim Cvijanovića i Dejanovića, koji su povrijeđeni. Puno smo analizirali protivnika i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Kolerain je nezgodna ekipa. Igraju na prekide duge lopte, dosta su jaki u tim segmentima. Protiv Maribora su prošle godine izgledali veoma defanzivno”, rekao je Dudić.

Nismo apsolutni favoriti

Igraju u sličnom sastavu, što se tiče nas, ovo je veliki trenutak za nas, Velež ponovo u Evropi i nadam se da nećemo biti samo prolaznici. Mi nismo apsolutni favoriti. Ne igramo mi s amaterima, to je ekipa koja godinama igra u Evropi. Vidjet ćete da je ekipa dobra, igraju odlične kontre. Gledajući neka poređenja, Kolerain bi bio u vrhu naše lige, to je dobra ekipa. Nisu naivna ekipa, spremili smo se na najbolji mogući način”, poručio je Dudić, te nastavio.

Više ne vrijedi gol u gostima

Po meni to je dobro. Ako daš gol više ideš dalje. Pravilo je ok i meni je drago zbog toga. Sutra ću reći igračima da uživaju u utakmici. Ima treme, ali vjerujem da će nam navijači dati dodatnu snagu”, zaključio je šef stručnog štaba Veleža.

Povezano

Leave a Comment