Dončićeva želja u Dallasu je sve dalja od realizacije

Prvog dana dana prijelaznog roka u NBA ligi Miami Heat je doveo Kylea Lowryja iz Toronto Raptorsa i u zamjenu poslao Gorana Dragića i krilnog centra Preciousa Achiuwu. Čim je ta razmjena bila potvrđena, postalo je upitno što će Raptorsi s 35-godišnjim slovenskim razigravačem koji će iduće sezone zaraditi 19 miliona dolara, hoće li ga zadržati ili razmijeniti.Sam Dragić je komentirao tu mogućnost i rekao je da ne bi imao ništa protiv da dođe kod Luke Dončića u Dallas Maverickse. Ništa protiv ne bi imao ni Dončić.

Budući da su Mavsi u stručni stožer novog trenera Jasona Kidda već doveli Igora Kokoškova, srpskog stručnjaka koji je kao izbornik vodio Sloveniju s Dragićem i Dončićem do europskog zlata, mnogi su pomislili da će Dončić uspjeti iskoristiti moć koju ima u franšizi i isposlovati dolazak nekadašnjeg reprezentativnog saigrača.

Američki mediji, među kojima i Sports Illustrated i ESPN, tvrde da je to daleko od realizacije.

Pred Mavsima je sezona u kojoj će pokušati dokazati da vrijede puno više od hvatanja doigravanja i igranja sporedne uloge u njemu, no za to će morati napraviti pomake u kvaliteti rostera koji imaju. Sve se više sumnja u skupocjenog Kristapsa Porzingisa, koji će u sljedeće tri godine dobiti 100 miliona dolara, a sad se sve više sumnja i u dolazak igrača koji bi Dončiću bio mentor i kojeg bi franšiza mogla koristiti da drži mladu zvijezdu sa sve većim ovlastima, i to ne samo igračkima, pod kontrolom.

Iz Toronta su poručili da su spremni pustiti Dragića u slučaju prave ponude, no ESPN-ov novinar Jordan Schultz tvrdi da on neće stići u Dallas.Povezano

Leave a Comment