Đoković stigao Nadala i Federera, pa im poslao poruku

Novak Đoković napravio je još jedan veliki rezultat i pobjedom nad Matteom Berrettinijem rezultatom 3:1 osvojio novi Wimbledon, treći u nizu, a šesti ukupno.

Ovo je srpskom teniseru 20. osvojeni Grand Slam čime se izjednačio sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom. Bila je to borba duga tri sata i 22 minuta, a onda se nakon pobjede obratio navijačima.

Pobijediti na Wimbledonu mi je bio najveći san kada sam bio dijete, to sam rekao nekoliko puta. Ne moram da ovo ponavljam. Ovo je zadovoljstvo, uživati. Velika čast i zadovoljstvo. Kada sam imao sedam godina, pravio sam trofej od svega što imam u kući, a danas stojim sa šestim Wimbledonom u rukama. To je nevjerovatno”.

Naravno da je prvi teniser svijeta dobio pitanje kako se osjeća nakon što je na vječnoj listi stigao svoje najveće rivale Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Znači da niko od nas neće da stane. Već sam napomenuo ovo ranije, moram da im odam veliko priznanje, njima dvojici, oni su legende našeg sporta. Oni su dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo u karijeri i razlog su toga šta jesam. Pomogli su mi da shvatim šta treba da radim taktički, fizički”, rekao je Đoković, te dodao:

“Gubio sam tri-četiri godine mečeve od njih dvojice i onda se nešto promijenilo u 2010. godini i posljednjih deset godina je put koji se ne zaboravlja i neće se završiti ovdje”, poručio je Đoković.

Povezano

Leave a Comment