Đoković odgovorom o Zverevu obradovao svoje navijače

Novak Đoković pokazao je nevjerovatno samopouzdanje na konferenciji za medije poslije pobjede nad Matteom Berrettinijem, potvrdivši da je arhivirao Tokio.Na početku, simpatično pitanje ga je nasmijalo.

Ovi momci su mlađi od tebe, Matteo je veći, kada biste se rvali, videli bismo šta bi se dogodilo“, počeo je kroz šalu pitanje novinar, Novak se nasmijao.

„Ne želim da se rvem sa njim“, rekao je Đoković, a onda je konkretizovano pitanje.

Novak je objasnio kako izgleda nadmudrivanje sa fizički snažnim rivalom, koji ima razoran servis i ozbiljne predispozicije.

Vidite, znam koje su moje snage. Ja ih se držim. Godinama sam radio na usavršavanju svoje igre tako da moja igra bukvalno nema nedostataka. Svaki igrač ima neke slabosti u svojoj igri. Uvijek postoji nešto što možete poboljšati. Želim da imam sveobuhvatnu igru koliko god mogu, tako da kada igram protiv bilo koga, mogu da se prilagodim na bilo kojoj površini, mogu da smislim različite stilove igre, mogu taktički da sprovedem igru koja mi je potrebna za taj meč da bih pobijedio.  Naravno, želim da moji protivnici osjete da mogu da dobijem bilo koju loptu, da mogu komotno da igram iza linije terena, na mreži, serviram, vraćam se. Tokom godina rad na usavršavanju igre mi je zaista pomogao. Mislim da ću biti vrlo prilagodljiv bilo čijoj igri i na bilo kojoj površini. Neki momci, poput Mattea, moraju da se osjećaju snažno jer on servira jako, mora da osjeća forhend, da mu to daje mnogo lakih poena, da može da diktira igru.“Bilo je spomena i o sopstvenim predispozicijama.

Moja vrsta tijela, pretpostavljam da je moj rad na terenu, a takođe i fitnes, uvijek bio zasnovan na podjednakoj pažnji na svaki aspekt mojih fizičkih sposobnosti, bilo da se radi o snazi, fleksibilnosti, okretnosti, brzini. Uvijek želim da sve bude na zadovoljavajućem nivou kako bih uvijek mogao da smislim element koji mi je potreban u tom određenom trenutku. Mislim da sam to danas jako dobro uspio. Imao sam nekoliko prilika u prvom setu. Napravio je brejk u 11. gemu. Zaslužio je da ga osvoji. Zaslužio je da osvoji prvi set. Bilo je samo mnogo emocija i tih stvari. U tom trenutku sam bio samo miran. Rekao sam sebi: Šta god da se dogodilo, idemo dalje. Tada sam osjetio da sam u isto vrijeme dostigao još jedan nivo fokusa i smirenosti koji mi je pomogao, pretpostavljam, da bolje pročitam njegovu igru, usavršim svoju igru. To je rezultiralo pobjedom.“

Naredno pitanje bilo je o Zverevu.

Gledajte, Olimpijske igre su se za mene završile teško na emotivnom planu. Ali ja sam dominirao na turniru do polufinala. Bio sam na 6:1, 3:2 protiv Zvereva, koji je takođe igrao veoma dobro. Igrao sam odlično, sjajan tenis. Onda se igra nažalost raspala. Dešava se. Tek sam počeo da sumnjam u svoje udarce malo. Dobro je počeo da čita moj servis. Ima jak servis. Dobio je mnogo lakih poena za svoje servise. Sljedeće što znate je da je on osvojio. Na kraju je lagano osvojio. Očigledno, načinom igre, zaslužio je zlatnu medalju. Od tada nije izgubio meč. On je u fantastičnoj formi. Pored Medvedeva, najbolja forma. Ali to je igra u pet setova. To je Grand Slam. Naravno, gledajući njegove rezultate u poslednjih nekoliko godina, odigrao je veoma dobro ovdje na ovom terenu. On je bio na nekoliko poena od osvajanja slema prošle godine protiv Dominica. Znam da će to biti bitka, još teža nego što je bila danas. Ali spreman sam za to. Gledajte, ovo su prepreke koje moram savladati da bih stigao do željene destinacije. Rezultat je nešto što ne mogu predvidjeti, ali definitivno se mogu dovesti u najbolje moguće stanje duha i tijela kako bih nastupio najbolje što mogu. Znam njegovu igru. Kao što sam rekao, vrlo dobro poznajem njegovu igru. Vidio sam ga kako igra. Igrao je jako, jako dobro. Opet polufinale. Kad se suočimo, nervi su napeti, mnogo stvari je na pomolu. To bi moglo ići u oba smjera. Mislim da će vrlo malo poena zaista odrediti pobjednika. Hajde da vidimo šta se dešava.Novaka su pitali i zašto je odbio da odgovori na pitanje o kalendarskom slemu.

Zato što sam u posljednje vreme prilično često dobijao to pitanje, što je i razumljivo. Ali imao sam dovoljno odgovora na to. Samo sam rekao milion puta da sam, naravno, svjestan historije, to mi daje motivaciju. Ako počnem previše razmišljati o tome, to me psihički opterećuje. Želim da se zaista vratim na osnove i ono što mi psihički zaista odgovara. Opet, ja sam u poziciji koja je veoma jedinstvena. Veoma sam zahvalan na tome. Inspirisan sam da igram svoj najbolji tenis. Ali znam šta mi pomaže da pobijedim tek u sljedećem meču. To je razlog zašto sam zaustavio Patricka. Nadam se da mu ne smeta to. Znam da mnogi ljudi žele da me čuju kako pričam o tome. Ali hajde da pričamo o tome u nedelju.

Novak je obrazložio i zašto voli da igra u tri dobijena seta.

Volim da igram u pet setova, posebno protiv mlađih momaka. Mislim da iskustvo što sam toliko puta bio na velikoj sceni pomaže. Fizički se osjećam fit kao i bilo ko drugi. Tako da mogu da igram dugo, zapravo volim da igram tako. Što duže meč traje, osjećam se kao da nemam problema. Mislim da imam bolje šanse od bilo kog drugog protivnika. To je sve. Naravno, želim da počnem dobro i pobijedim u tri seta. Nemojte me pogrešno shvatiti. Ali ponekad se dešava da prolazite kroz uspone i padove tokom meča, posebno kada igrate protiv najboljih igrača svijeta u posljednjim fazama Grand Slamova. Biću spreman za pet setova, pet sati, šta god da je potrebno. Zato sam ovdje.“Povezano

Leave a Comment