Becker uputio niz oštrih komentara prema Đokoviću: Pukao je poslije poraza od Zvereva

Boris Becker, bivši trener Novaka Đoković, nije štedio najboljeg tenisera svijeta. Imao je niz oštrih komentara, ali je i istakao zbog čega je ova godina toliko specifična. Ukazao je na niz stvari koje je Srbin uradio po prvi put u karijeri.Najprije se kratko osvrnuo na Olimpijske igre i to kakav su uticaj ostavile na Novaka.

Mogli ste da vidite da je Novak bio mentalno razbijen na Olimpijskim igrama u Tokiju. Igrao je dobro na momente, ali sam vidio da je bio na limitu mentalne snage – kada je izgubio od Zvereva stvarno je pukao“, rekao je Becker, koji sada radi kao komentator „Eurosporta“.

Govorio je i potencijalnom osvajanju „Kalendarskog slema“ (sve četiri Grand Slam titule u istoj sezoni), što nije pošlo za rukom nikome u Open eri, a posljednji je to uradio Rod Laver još 1969. godine.

Osvajanje Grand Slam titule je najteži zadatak u tenisu. Da je samo nastavio da igra, mislim da bi ostao bez goriva u drugoj nedelji New Yorka. Nije to idealna priprema, uvijek je ranije igrao turnire na betonu, ali ove godine je malo drugačije. Takođe je osvojio Pariz i igrao turnir prije Roland Garrosa, što nikada nije uradio ranije. Onda je igrao Wimbledon bez pripremnog turnira i pobijedio takođe – ove godine je sve drugačije i možda se to uklapa u njegov plan. Ali bila mu je potrebna pauza, posebno da se oporavi od mentalnog naprezanja tokom godine“, iskren je Becker.

Odlučio je da prokomentariše i Novakovo povlačenje iz meča za bronzu u miks dublu nakon iscrpljujućeg meča u singlu.

Naravno, odmah su počele kritike ponovo i govorile: Kako možeš da iznevjeriš svoju zemlju ovdje? Novak je radio mnogo stvari, ali nikada ne bi iznevjerio svoju zemlju. Nije bio sposoban da više igra ni mentalno, ni fizički. Naravno, kritika je stigla, ali to je druga strana slave. Kritikovan je više nego bilo koji drugi teniser. To je cijena koju je morao da plaća dugo“, iskren je bio Becker u razgovoru s novinarima.Povezano

Leave a Comment