Becker objasnio zbog čega publika navija protiv Đokovića

Boris Becker, nekadašnji njemački teniser i trener Novaka Đokovića kaže da razumije zašto se srpski igrač tako dugo trudio da ga publika zavoli.

Sada je to manje slučaj, a Novak jednostavno ide svojim putem, osvaja turnire i pokušava da obori rekord Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Na Wimbledonu je u nedelju došao do svoje 20. Grand Slam titule i izjednačio se sa najvećim rivalima, ali i dalje ne uživa istu podršku.

Donekle vidim to kao normalno, jer ne želite samo da vas poštuju, već i da vas vole kad ste svjetska klasa tako dugo. Nije na njemu, on je broj jedan, najbolji u tenisu, a navijači podržavaju autsajdere. Novak to gotovo da vidi kao nepoštovanje. Pokušao sam nekoliko puta da mu objasnim da to nije jer su navijači protiv njega, nego jer prosto podržavaju onog slabijeg“, rekao je Becker za podkast „The yellow one from the ball“.

Srpskom igraču je, prema Beckerovim rečima postalo važnije poštovanje od ljubavi. Nijemac je srpskog asa trenirao između 2013. i 2016. godine.

Ljubav je emocija koja ide gore i dolje, a poštovanje je na kraju dana sve što je važno“, rekao je Becker i opisao šta je po njegovom mišljenju presudilo da Novak osvoji Wimbledon.

„Kratak period između Roland Garrosa i Wimbledona onemogućio je druge igrače da se priviknu na podlogu. Đoković je veoma iskusan i zna kako da se kreće na travi, kako da osvaja kratke poene i onda da izdrži, da servira i igra voleje, a to sve kao suštinski igrač sa osnovne linije. Nastavlja da napreduje, igra pametnije, najinteligentniji je teniser i zna kako da lako osvaja poene na travnatoj površini“, objasnio je Becker.

Tvrdi i da mlađi teniseri tvrdoglavo ostaju na osnovnoj liniji jer misle da mogu odatle da igraju, iako to prema Beckerovim riječima – nije moguće.

Zverev recimo pravi takvu grešku. Novak čak nije ni igrao najbolji tenis i svejedno je osvojio Wimbledon. To pokazuje da nema samo plan A, već i B, C ili D. Kod mnogih drugih je to veliki nedostatak jer imaju jedan sistem i ako to ne radi, brzo idu kući“, priča Becker.

Povezano

Leave a Comment