Barcelona potjerala igrača e-mailom

Barcelona je prije vremena raskinula ugovor s Brazilcem Matheusom Fernandesom (23). Veznjak je imao ugovor s Barcelonom do ljeta 2023., no Barcelona ga je odlučila potjerati dvije godine ranije.Barcelona je to napravila na neuobičajen način.

Nisam znao za otkaz i kada sam dobio raskid ugovora, nisam mogao vjerovati. Bez razgovora, bez ičega. Nisu me čak zvali ni da se pozdrave”, rekao je Matheus za O Globo pa nastavio:

“Bio sam doma sa suprugom i iz kluba su me pitali koristim li istu e-mail adresu. Potvrdio sam im to, a onda su mi poslali raskid ugovora. Nisam odmah shvatio što se događa, poslao sam to menadžeru i odvjetnici su mi rekli da je to raskid saradnje.”

Sada je razočaran.

Ne bi ih ništa koštalo da su me pozvali na razgovor. Jako ružno i neprofesionalno od strane kluba. Prepustio sam sve svojim odvjetnicima. Sanjao sam o dresu Barcelone kao i dijete i kada sam došao tamo, nisu me tretirali kao profesionalca. Sve druge igrače su predstavljali, mene nisu. To mi je zasmetalo”.Matheus Fernandes je 31. januara 2020. stigao u Barcelonu iz brazilskog Palmeirasa za deset miliona eura.

Povezano

Leave a Comment