Barcelona ne može povući Messijevu desetku

Lionel Messi napustio je Barcelonu nakon 17 godina profesionalne karijere. Svoj fudbalski put nastavit će u PSG-u, kao što se i pretpostavljalo.Osim činjenice da će se Barcelona morati naviknuti na igru bez ponajboljeg kreatora i driblera na svijetu, pitanje kadra i taktike za narednu sezonu nije jedino koje zanima navijače Barcelone. Mnogi od njih se pitaju ko je zaslužio naslijediti Messijev dres s brojem 10, a jedan dio smatra da bi klub trebao povući taj dres.

Ta praksa nije rijetka. Klubovi tako odaju počast najvećim igračima svoje historije. Tako je, primjerice, Milan povukao dres s brojem šest zbog Franca Baresija, Napoli desetku zbog Maradone, kao i Boca Juniors. Postoji i preko 100 klubova diljem svijeta koji su povukli dres s brojem 12 kao posvetu navijačima.

Iako je u katalonskom velikanu osvojio deset naslova prvaka Španije, četiri Lige prvaka, sedam nacionalnih i puno ostalih kupova, Messi takvu čast vjerojatno neće doživjeti. Naime, pravila španske lige kažu da svaka ekipa mora imati 25 igrača u kadru za sezonu i dodijeliti im brojeve od 1 do 25. U rijetkim situacijama dozvoljavaju se i veći brojevi, i to igračima koji tokom sezone presele u prvu ekipu. Teoretski bi Barcelona mogla povući Messijev dres, ali bi to značilo da se mora odreći jednog mjesta u kadru.Povezano

Leave a Comment