Balkanske zvijezde Džeko, Tadić i Livaković na ručku: “Zna se ko časti raju”

Fenerbahče je na gostovanju pobijedio Pendikspor 5:0 u 10. kolu turskog prvenstva. Hat-trick za Fenerbahče postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko. Cijelu utakmicu odigrali su srpski krilni napadač Dušan Tadić i hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković.Njih trojica i penzionisani bosanskohercegovački napadač Eldin Adilović nakon utakmice bili su na zajedničkom ručku. Adilović je objavio fotografiju na Facebooku, označio Džeku i napisao: “Poslije 3 gola zna se ko časti raju.”

Adilović je karijeru proveo u slovenskoj, bosanskohercegovačkoj i turskoj ligi, a završio ju je 2017. s jednim nastupom za reprezentaciju BiH. Ima veliko prijateljstvo s Džekom.

Podsjetimo, Džeko, Tadić i Livaković ljetos su došli u Fenerbahče iz Intera, Ajaxa i Dinama. Balkanske zvijezde predvode ekipu koja je u fantastičnoj formi i nakon 10 kola nalazi se na vrhu turskog prvenstva s maksimalnih 30 bodova.

Džeko je u 14 nastupa postigao nevjerojatnih 12 golova i tome dodao sedam asistencija. Tadić je na 19 odigranih utakmica, šest pogodaka i četiri asistencije, dok je Livaković neupitni starter turskog velikana.
Povezano

Leave a Comment