Amerikanci ostali u čudu: Đoković otkrio koliko mu je trebalo vremena da “zaboravi” na Wimbledon

Novak Đoković otputovao je u Sjedinjene Američke Države gdje ga očekuje Masters u Cincinnatiju, pa nedugo zatim i ono dosta važniji US Open. Srbin je bio odsutan sa turnira u Americi neko vrijeme zbog restrikcija koje su vladale zbog pandemije za strance koji nisu vakcinisani, ali sada je to iza njega i spreman je za nove pohode na američkom tlu. Novak je na konferenciji za medije u Cincinnatiju novinarima govorio o nedavno završenom Wimbledonu i duelu koji je imao protiv Carlosa Alcaraza.

Ovo nije ni prvi ni posljednji meč koji sam izgubio, tako da sam to prebolio za jedan dan. Očigledno, morao sam da se odmorim i provedem vrijeme sa svojom porodicom, i to sam uradio. Ali žao mi je što nisam iskoristio svoju šansu u tom finalu, istakao je Novak i dodao:

Bio sam raspoložen i imao sam nekoliko set poena u drugom setu i osjećao sam da sam blizu vodstva. A onda, očigledno, neke brejk lopte u petom. Bio je to tijesan meč, ali zaslužena pobjeda za njega. Igrao je bolje u važnim trenucima, i to sam rekao poslije finala. Mislim da je bio zasluženi pobjednik i to je to zaista, prilično. Idi dalje.”

Potom se okrenuo izazovu u Cincinnatiju. On je dva puta osvojio ovaj Masters, 2018. i 2020. godine i vratio se poslije dvogodišnjeg odsustva.

Sada, poslije mnogo godina profesionalnog tenisa, osjećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I zaista sam želio da budem ovdje u Cincinnatiju, i naravno, US Open je nadohvat ruke”, rekao je Novak i nastavio:

Zaista je nevjerovatno. Veoma sam zahvalan što je toliko ljudi ovdje na treningu, to je nevjerovatno. Opet, iskusio sam neke turnire širom svijeta sa sličnom atmosferom u smislu gužve na terenima za vježbanje.”

Povezano: 

Zatim je za kraj rekao da je i dalje motivisan.

Sviđa mi se osjećaj koji imam poslije 20 i više godina profesionalnog tenisa. Ima vatre. Još uvijek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođem na najveće događaje u sportu i pokušam da pobijedim, pokušam da osvojim titule i pokušam da donesem dobru zabavu publici”, zaključio je Novak.Povezano

Leave a Comment