Zverev objasnio zbog čega je Đoković najbolji

Bivši teniser Mischa Zverev vjeruje da Novak Đoković ima sve šanse da osvoji “zlatni slem” do kraja godine. Đoković u trećem kolu turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju igra protiv Davidovich Fokine.Novak je morao da odigra svoj najbolji tenis protiv Struffa, ali ga je, kao i obično dobio bez izgubljenog seta“, kaže Zverev.

On vjeruje da je Đoković blizu historijskog rezultata.

Novak zaista ima šansu za „zlatni slem“ – već je osvojio tri Grand Slama, pa što je bliže ostvarenju cilja, to je sve udaljeniji od toga da ga ostvari, jer odjednom vidi cilj, to je svjetlo na kraju tunela. Teško je jer treba da se usredsredite na svaki korak pojedinačno, na svaki dan i nije lako pronaći ravnotežu između razmišljanja o široj slici i onoga što se dešava sutra. Ali on je majstor u tome i može to da uradi – u prošlosti je pokazao da kada se treba fokusirati, kako da to uradi i bude najbolji kada je najpotrebinije“, isitče Zverev koji radi kao stručni konsultant za „Eurosport“.

Nekadašnji as smatra da je veća vjerovatnoća da neko iznenadi Novaka u Japanu veća nego na posljednjem Slamu u New Yorku.

Morao bih da kažem da bi bilo lakše pobijediti Novaka u Tokiju nego na US Openu – svašta se može dogoditi u kraćem meču. Recimo, ako se probudi ne osjećajući loptu sjajno, ima loš prvi set i odjednom se nađe u zaostaku od jednog seta, a protivnik eksplodira i zaigra vrhunski u drugom setu. Na Grand Slamu, čak i nakon prednosti od dva seta koju su protiv njega imali Mussetti i Tsitsipas u Parizu, on je uspio da pokaže koliko je mentalno i fizički jak i preokrene rezultat“, ističe Zverev.

On je objasnio zašto trenutno niko nije bolji od Novaka.

Kod Novaka mentalni dio ide uporedo sa fizičkim. Trenutno kombinacija tehničkih sposobnosti, fizičke snage i mentalne čvrstoće – ako pogledate taj paket, niko trenutno nije jači od njega“, ističe Zverev.Povezano

Leave a Comment