Zmajevi nakon više od 650 dana došli do pobjede

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu nakon više od 650 dana, a večeras su Zmajevi na Bilinom polju u okviru prijateljske utakmice savladali Kuvajt sa minimalnih 1:0.Prva ozbiljnija situacija na utakmici viđena je u devetoj minuti kada je Nalić ubacio, a Prevljak zakasnio na centaršut. Ponovo desetak minuta nije bilo šansi, a onda je iskusni Al Motawaa uputio sjajan udarac i pogodio prečku našeg gola.

Dobru lopta uputio je Gojak u 24. minuti, a ovaj put Stevanović je zakasnio. Samo minutu poslije Prevljak je odlično prebacio loptu za Nalića koji je pogodio prečku. Gojak je ubacio loptu u peterac u 29. minuti, no ona je završila u rukama golmana Kuvajta.

U 30. minuti Ćivić se našao u šansi, međutim poslao je loptu daleko preko gola. Tri minute prije odlaska na odmor Nalić je pokušao glavom, nakon lopte Lončara, ali odbranio je to Al Rasheedi i do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

Odmah na startu drugog dijela velika prilika za Kuvajt. Al Otaibi je izašao na Vasilja, ali loše je šutirao. U 58. minuti Al Khaldi je šutirao glavom malo preko gola. Zmajevi su poveli u 66. minuti kada je Prevljak pogodio, a prethodno je veliki posao uradio Ćivić.

Hajradinović je sjajno šutirao u 69. minuti, no lopta je otišla malo pored gola. Pogodak je poništen Nukiću, malo nakon što je ušao u igru. Prevljak je bio u šansi u 74. minuti, ali odbranio je golman Kuvajta.

Menalo je šutirao pored gola deset minuta prije kraja susreta. Nedug nakon toga Al Khaldi je bio u šansi, međutim na našu sreću lopta je otišla malo pred gola. Kuvajćani su umalo postigli autogol u 84. minuti, a spasila ih je prečka.

Jovičić je umalo pogodio. Pogodio je protivničkog igrača u leđa izborio korner. U finišu utakmice Kuvajt je imao još jednu šansu, ali Vasilj je bez problema uhvatio tu loptu i do kraja je rezultat ostao nepromijenjen.

(FOTO: scsport)Povezano

Leave a Comment