Tuttosport: Vlašić pred transferom karijere

Već mjesecima se piše o interesu Milana za Nikolu Vlašića, a prošlu sedmicu su italijanski mediji objavili da je stigla i prva ponuda na adresu moskovskog CSKA.

Ona je glasila: pet miliona eura za jednogodišnju posudbu i 20 miliona eura za otkup ugovora nakon isteka spomenute posudbe. CSKA je dosad tvrdio da želi više i da želi sav novac odmah. Ipak, sada je popustio.

Rusi su spremni prodati Vlašića, ali samo ako iznos ukupnog transfera, s posudbom ili bez nje, dođe do brojke od 30 miliona eura. Tuttosport piše da je Milan spreman udovoljiti tim uvjetima i završiti najveći transfer Vlašićeve karijere.

U oktobru Vlašić puni 24 i sada je idealno vrijeme da napravi iskorak prema najvećim klubovima Evrope, ali CSKA ga je voljan pustiti samo ako na njemu udvostruči 15 milionaeura koje je platio kad ga je dovodio.

Vlašić je u CSKA došao na posudbu iz Evertona 2018. godine te se brzo prometnuo u jednog od ključnih igrača te ekipe. Moskovljani su zatim otkupili njegov ugovor, a nastupio je 103 puta za CSKA i zabio 33 gola.

Povezano

Leave a Comment