Troicki govorio pred Olimpijske igre i otkrio kad će im se Đoković pridružiti u Tokiju

Dio muške teniske reprezentacije je krenuo u Tokio, a zbog činjenice da je Novak Đoković odlučio da nastupi na Olimpijskim igrama, ambicije za reprezentaciju Srbije su velike.

Selektor reprezentacije Viktor Troicki je istakao da mu je čast što će debitovati na Olimpijskim igrama u novoj ulozi.

Velika mi je čast što sam selektor ekipe, što idem sa sjajnim momcima u u Tokio. Ovo je moj debi kao selektora na Olimpijskim igrama, učestvovao sam dva puta kao igrač u Londonu i Riju. Radujem se zašto što sam opet dio i član jedne velike porodice olimpijskog tima Srbije“, rekao je Trociki.

Troicki ima velika očekivanja pred početak Olimpijskih igara.

Nadam se da će teniski tim imati puno uspjeha. Idemo sa velikim ambicijama“, rekao je selektor Srbije.

On nema nikakvu dilemu kada je u pitanju glavni adut Srbije na turniru u Tokiju.

Novak Đoković ide na najveći mogući rezultat, na najsjajniju medalju i od njega najviše očekujemo. On nam se pridružuje za par dana u Tokiju. Kao što ste vidjeli, spreman je i jedva čeka da ide na Igre“, rekao je Troicki.

Kada je u pitanju Novakova dilema da li da učestvuje na Igrama zbog brojnih problema u organizaciji koje je istakao posle osvajanja Wimbledona, Troicki je za Nova.rs rekao da su bili na vezi i da je Novak sam procijenio šta i koliko može.

Komunicirali smo sve vrijeme, ali nisam uticao na njegovu odluku. On je dovoljno veliki i iskusan da odluči sam, on to najbolje osjeća i na njemu je bila ta najvažnija odluka, da li se osjeća dobro i spremno da nastupi poslije velikih napora“, rekao je Troicki za nova.rs.

On nema dilemu da Novak silno želi zlatnu medalju.

Novak je osvojio Roland Garrosa i Wimbledon u kratkom periodu. Mogu samo da zamislim koliko je to bilo iscrpljujuće. Gladan je pobjeda i ide na zlatni slem. Mislim da želi taj trekord koji nikad niko nije postigao u našem sportu, da osvoji sva četiri Grand Slama i Olimpijske igre. Vjerujem da ga to motiviše. Siguran sam da je jako uzbuđen. Uvijek se radovao da igra na Olimpijskim igrama i vjerujem da će biti spreman do početka“, rekao je Troicki.

Povezano

Leave a Comment