Srđan Đoković otkrio nevjerovatnu priču: Otišao sam kod kamatara po pet hiljada dolara pa kući sve razlupao

Novak Đoković je sa 151 miliona dolara nagrada od turnira najbogatiji teniser u historiji. Međutim, na početku njegove karijere otac mu je morao posuđivati novce od tipova kakvima niko ne želi biti dužan.Srđan Đoković prisjetio se vremena kada se zaduživao kod kamatara u podcastu “Biznis priče”:

Bilo je to pred njegov prvi odlazak u Ameriku sa mnom na juniorski US Open. Tadašnji predsjednik teniskog kluba Partizan obećao mi je da će pokriti moje i njegove troškove za Ameriku. Međutim, deset dana prije puta rekao mi je da ne može to uraditi i da se snađemo. Pošto sam rezervirao karte morao sam ih sutra platiti, inače bi propao predujam koji sam već dao. Zato sam s prijateljem otišao kod kamatara.”

Zelenašu je rekao da mu je novac potreban kako bi njegov sin mogao otići na US Open te otkrio detalje razgovora s njim:

“Je l’ se žuriš?” pitao ga je kamatar.

“Da, moram platiti karte da mi ne propadne predujam”, odgovorio je.

“Koliko ti treba?” pitao ga je zelenaš.

“Treba mi pet hiljada dolara na dva mjeseca”, rekao je Srđan Đoković.

“Vidi, kod mene je kamata mjesečno 12 posto, ali za tebe je 15 posto jer žuriš”, objasnio mu je kamatar.

“Gledao sam ga nekoliko sekundi i rekao da nema problema. Uzeo sam pare, došao kući, zaključao se u kupatilo i razlupao unutra sve živo. Na to sam pristao jer je trebalo za mog sina i njegovu karijeru. Da je trebalo za mene, za moj život, ne bi me mogli maknuti od njega jer bi mu popio svu krv iz žila”, govori Srđan Đoković.

Inače, Đoković je na tom juniorskom US Openu u prvom kolu izgubio od Roberta Smeetsa. On je karijeru završio bez ijednog osvojenog turnira, sa 146. mjestom ATP tabele kao najboljim rezultatom te s 355 hiljada dolara zarade od turnira.

FOTO: Novak i Srđan Đoković

S druge strane, teniser koji je do meča s njim došao lihvarskom posudbom, trenutno je na 20 osvojenih Grand Slamova i 151 milionom dolara od premija.Povezano

Leave a Comment