Sjajni Medvedev stigao do četvrtog Mastersa u karijeri

Ruski teniser Danil Medvedev novi je osvajač Masters turnira u Torontu – 25-godišnji Moskovljanin je u finalu Rogers kupa rezultatom 2-0 bio bolji od Amerikanca Reillya Opelku i tako došao do svoje treće titule u sezoni poslije Marseillea i Mallorce. Po setovima bilo je 6:4, 6:3 za Medvedeva. Bila je to četvrta Masters 1.000 titula u karijeri za ruskog tenisera, trenutno drugog igrača svijeta. Medvedev je prvi Rus koji je osvojio turnir u Torontu još od 2000. godine i Marata Safina.

Medvedev nije ni u jednom trenutku izgubio servis, iako je ubacio tek 50 posto prvog početnog udarca, ali je njegova realizacija prvog servisa bila na veoma visokom nivou – 88 posto.

U prvom setu Medvedevu je bio potreban jedan brejk, a on je stigao u petom gemu.

U drugom setu Rus je napravio brejk u ključnom devetom gemu kada je iskoristio prvi brejk-loptu, koja je ujedno bila i meč-lopta. Tako je konačno došao do brejka na čijem je tragu bio tokom čitavog drugog seta.

Bio je ovo prvi turnir na kojem je Medvedev nastupio od Olimpijskog turnira u Tokiju, na kojem ga je eliminisao Pablo Carreno Busta.Povezano

Leave a Comment