Pogledajte kako izgleda Jokićev šampionski prsten, vrijedi preko 100 hiljada dolara

Za tri dana počinje NBA sezona, a samim tim se bliži i momenat kada će Nikola Jokić zajedno sa ostalim košarkašima Denver Nuggetsa dobiti svoje zasluženo prstenje za osvajanje titule prošle sezone.Kao po običaju, izgled prstena se krio do posljednjeg momenta od javnosti, a konačno su isplivale slike kako izgleda ovaj skupocjeni komad nakita koji će pripasti dvostrukom MVP-ju NBA lige.

Prsten vrijedan preko 100.000 dolara prema preliminarnim procjenama optočen je zlatom i dijamantima, a u centralnom dijelu nalazi se grb Denver Nuggetsa, također pozlaćen sa natpisom “World Champions” (svjetski šampioni).

Sa strane će pisati prezimena košarkaša i njihovi brojevi na dresovima. Zanimljivo je da je u okviru samog broja 15 koji je nosio Nikola Jokić postavljeno i tačno 16 dijamanata, a još veliki broj njih nalazi se po samom rubu, pa se može reći da će košarkaši Denvera da “šljašte” pred svojim navijačima protiv Los Angeles Lakersa u noći između utorka i srijede.

Druga strana prstena ovjekovečila je rezultat finalne serije protiv Miamija, koju je Denver dobio sa 4-1, a isto tako se tu nalazi i ugraviran trofej namijenjen šampionu NBA lige.

Navijačima se, ipak, prsten ne dopada i smatraju da je dizajn jedan od gorih u posljednjih par godina. Neki su ga uporedili sa čuvenom igračkom “bejblejd”, a mnogi su se prisjetili onog koji je pripao Milwaukee Bucksima koji su imali čak 400 dijamanata na njemu.
Povezano

Leave a Comment