Pezer: Krivo mi je što nisam bio psihički spreman da izvedem najbolji hitac

Bh. bacač kugle Mesud Pezer je na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio 11. mjesto.Na današnjem obraćanju medijima izjavio je da je preponosan i presretan zbog rezultata.

Prije svega želim da se zahvalim što ste došli da nas pozdravite”, kazao je Pezer, zahvalivši Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu na finansijskoj podršci u sklopu pripreme za plasman na OI, dodavši:

“Preponosan sam i presretan što sm ostvario ovaj rezultat. Mali eksces se desio u finalu, pokolebalo me, ali šta je tu je. Ovo će mi biti lekcija da mi se ne dešavaju ovakve stvari”.

Pezer je potom objasnio šta se dogodilo u finalu.

Prvi sam bio na listi bacanja i na zagrijavanju. Prvi hitac na zagrijavanju sam bacio 21 metar i rekao sam da nisu tačne mjere. Zamolio sam da izmjere linije i stvarno nisu bile tačne. U međuvremenu su zamijenili linije, ali nama nisu rekli. U prvoj seriji sam bacio 20.40 metar, a mislio sam da je to 18.40 i doživio sam šok. Namjerno sam prestupio. Do druge serije nisam znao da su linije pomjerene. Bilo mi je krivo što sam prestupio i nisam psihički bio spreman da izvedem najbolji hitac. Nije samo problem dužina 20.40, s kojom bi ušao među osam, nego je problem što sam doživio šok od kojeg se nisam oporavio… Da nisam bio u šoku, vjerujem da bi bacio preko 21 metar”, objasnio je Pezer.Povezano

Leave a Comment