Petev nije htio komentarisati objavu Begovića, pa poručio: Odigrali bi bolje da su bile kvalifikacije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prijateljskoj utakmici protiv Kuvajta na Bilinom polju (1:0), a selektor Ivaylo Petev na press konferenciji istakao je da u potpunosti nije zadovoljan.Bugarski stručnjak u ovom susretu priliku je dao igračima koji nisu igrali protiv Francuske ili su u tom susretu ušli sa klupe.

Dobili su minutažu igrači koji manje igraju. Više sam očekivao iskreno. Fulili smo dobre šanse, sporo smo igrali. Pobjeda je pobjeda, idemo dalje”, rekao je Petev nakon utakmice.

U okviru grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj se nalaze Zmajevi, Finska je danas sa 1:0 savladala Kazahstan, dok je Francuska remizirala sa Ukrajinom u Kijevu (1:1).

Naša grupa je nezgodna, nema velikih autsajdera. Rezultat Finske nije iznenađenje, jeste možda Francuska”, istakao je selektor naše reprezentacije, te se osvrnuo na neefikasnost u večerašnjem susretu:

“Brige nemam što se tiče napada. Imamo više kvaliteta nego protivnik, ali jednostavno nismo realizirali neke šanse”.

U toku utakmice BiH – Kuvajt, Asmir Begović je na Twitteru predsjednika NSBiH Vicu Zeljkovića, Zvjezdana Misimovića i selektora Peteva nazvao kriminalcima.

Ne znam za izjavu Begovića, ali mene bi bilo sramota da to komentiram”, kazao je bugarski stručnjak.

Zmajevi u srijedu igraju protiv Kazahstana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Mi moramo se svim snagama pripremiti za Kazahstan, dat ćemo sve od sebe”, kazao je selektor, dodavši da očekuje veću podršku navijača:

“Volio bih više gledalaca da bude protiv Kazahstana. Očekujem da bude gledalaca, koliko je dozvoljeno da bude na stadionu”.

Petev se nada trijumfu u narednoj utakmici.

U fudbalu nema ili ili. Bit ću sretan ako pobijedimo. Vjerujem da je bitan i pozitivan stav, vjerujem u ovu ekipu i nadam sd pobijedi nad Kszahstanom. Pokušat ćemo da izgledamo još bolje i kompaktnije, sigurnije protiv Kazahstana. Tako ćemo pokušati postaviti ekipu i na kraju pobijediti”, istakao je selektor Zmajeva.

Za kraj press konferencije istakao je da bi igrači koji su igrali večeras u takmičarskoj utakmici izgledali puno bolje.

“Ovi igrači večeras, da je bila kvalifikacijska utakmica, siguran sam, izgledali bi puno bolje. Nikoga još ne otpisujem”, završio je Petev.Povezano

Leave a Comment