Petev nakon remija: Nismo zaslužili ovakav kraj, Kolašinca sam zamijenio zbog povrede

Fudbalska reprezentacija BiH nije uspjela pobijediti Kazahstan na Bilinom Polju. U utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine bilo je 2:2.Selektor Ivaylo Petev nije bio sretan načinom na koji smo primili prvi gol, ali je bio zadovoljan utakmicom, naročito prvim poluvremenom kada su “Zmajevi” u potpunosti kontrolisali igru.

Kraj utakmice nije bio dobar. Ja mogu biti zadovoljan sa momcima. Odigrali smo jedno sjajno poluvrijeme, šteta je da nismo postigli gol. U drugom poluvremenu smo nastavili sa igrom. Kontrolirali smo igru 100 posto. Nije mi se svidjelo to što smo kod prvog ili drugog njihovog kornera primili gol. I onda to na kraju…, nije zasluženo. Mi smo danas pokazali fudbal. Ne možemo ništa vratiti, analizirat ćemo i idemo dalje”, rekao je Petev koji je otkrio da je Seada Kolašinca na poluvremenu zamijenio zbog povrede.

“Moguće i da je pad koncentracije kumovao drugom golu. Kolašinac je zamijenjen zbog povrede”, poručio je Petev te dodao:

“Ako nastavimo igrati na isti način, sa istim pristupom, možemo imati dobre rezultate”, završio je Ivaylo Petev.Povezano

Leave a Comment