Osakin rat sa novinarima se nastavlja: Negativni ste, budite bolji

Japanska teniserka Naomi Osaka posljednjih meseci u centru je pažnje javnosti zbog izjava o svojoj introvertnosti i tome kako je teško da ispunjava medijske obaveze koje idu uz drugo mjesto WTA liste. Američki novinari su je kritikovali istakavši da je medijski eksponirana u nekim drugim aspektima.

Osaka se našla na naslovnoj strani časopisa „Sports Ilistrejted“, što je naišlo na kritike.

Otkad je Osaka rekla da je previše povučena da bi razgovarala sa medijima poslije teniskih mečeva, Osaka je započela rijaliti šou, lansirala ’Barbi’ lutku sa svojim likom, a sada je na naslovnoj strani časopisa u kupaćem kostimu“, komentarisao je američki novinar Clay Travis.

Ne zaboravimo naslovne strane i intervjue za Vogue i Time“, napisala je novinarka Megyn Kelly.

Pošto sam vidjela da ste novinarka pretpostavila bih da ste odvojili vrijeme da isražite kada su snimane fotografije za naslovne strane časopisa. Shvatili biste da su fotografije napravljene prošle godine. Umjesto toga, vaša prva reakcija bila je da me zaskočite i budete negativni. Budite bolji, Megyn“, odgovorila je novinarki Naomi Osaka, ali je poslije obrisala svoju poruku i blokirala novinarku Megyn Kelly.

Osaka je započela veliku diskusiju kada je izjavila da neće davati izjave za medije tokom Roland Garrosa, kako bi „očuvala mentalno zdravlje“. Uprava tog Grand Slam turnira ju je kaznila finansijski poslije čega je japanska teniserka odlučila da se povuče sa turnira i da ne nastupi ni na Wimbledonu.

Povezano

Leave a Comment