Obrvan: Žao mi je zbog Panića, njemu su vrata reprezentacije uvijek otvorena

Jedan od najboljih rukometaša reprezentacije Bosne i Hercegovine, sada član i slavnog Monpeljea Marko Panić neće nastupati za bh. selekciju sve dok je selektor Ivica ObrvanPanića podsjećamo nije bilo na prethodna dva okupljanja, a neće ga ni biti sa “Zmajevima” sve dok je na njihovoj klupi hrvatski stručnjak. O tome je govorio i selektor Ivica Obrvan.

Panića izuzetno poštujem kao igrača, smatram ga jednim od najboljih igrača na poziciji desnog beka, kompletnog igrača koji će nedostajati reprezentaciji ako je njegova odluka takva”, rekao je Obrvan za „Dnevni avaz“ i dodao:

“Žao mi je zbog toga. Poštujem njegovu odluku da ne želi više igrati za reprezentaciju i neću ulaziti u neke druge stvari. Mogu još prokomentirati da reprezentacija BiH nije nikakva privatna ekipa bilo koga. Da bi nam Marko jako dobro došao – svakako da, međutim, poštujem tu odluku i nemam šta drugo kazati nego da mi je žao.”

“Nadam se da će se nešto promijeniti konkretnije, njemu su vrata reprezentacije, ako je zdrav, uvijek otvorena”, istakao Obrvan.

Sa novim selektorom BiH je izborila drugi nastup na EP-u koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. Prvo sljedeće okupljanje reprezentacije je početkom novembra.

Dogovorili smo dvomeč s Mađarskom u gostima, 5./6. novembra prije čega ćemo odraditi nekoliko treninga. Sljedeće okupljanje je početkom nove godine u sklopu priprema za EP kad ćemo učestvovati na „Croatia kupu“ u Osijeku, gdje ćemo igrati dvije utakmice 6. i 7. januara”, pojasnio je Obrvan.Povezano

Leave a Comment