Ivanišević govorio o Đokoviću i očekivanjima na Olimpijskim igrama

Nakon što je proteklog vikenda primljen u Tenisku kuću slavnih u Newportu, Goran Ivanišević vratio se u Hrvatsku. U Umagu, gdje se ove sedmice održava Croatia Open, putem Zooma je održao press-konferenciju na kojoj je malo govorio o turniru, malo o predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, a puno o ulasku među teniske besmrtnike, ambicijama u ulozi trenera Novaka Đokovića i manje poznatim dogodovštinama iz karijere.

Olimpijski turnir doživio je puno otkaza. Hoće li Novak Đoković uopšte imati konkurenciju?

Ljudima se ne da svaki dan biti zatvoren zbog restrikcija, testirati se svaki dan, nema publike, ne smiju te ni drugi sportaši doći gledati, ne smiješ se družiti ni sam sa sobom. Bit će vruće i sparno, razumijem ljude koji su već bili na Igrama pa im se ne da to sve prolaziti. Glupo je reći da Đoković nema konkurenciju, ali igra se na dva dobivena seta, a to je sasvim drukčiji sport nego kad se igra na tri. Ima dobrih, opasnih igrača, dobrih servera, a teren je vrlo brz. Olimpijsko zlato je njegova velika želja, a ponekad čovjek u želji izgori. Neće mu biti lako, iako je velik favorit. Zbog njega bih volio da osvoji tu medalju koju toliko želi.

Govorite da je Newport kraj puta, ali pred vama je puno izazova u trenerskoj karijeri…

Ispast će da ću biti bolji i uspješniji trener nego što sam bio teniser. Nije to kraj puta, nego kraj mene i mojih Gorana, kraj mene kao tenisera. Nisam ni blizu kraja svog puta, onoga što i kako želim postati kao trener. Ispred mene je još puno stresa, radosti i žalosti. Ovo je kraj jednog poglavlja, da se bolje izrazim.

Možda jednog dana u Kući slavnih završite i kao trener?

Ne razmišljam o tome, ali zasad se ne mogu požaliti, ide mi dobro. Ljudi su sumnjali u mene, kako mogu biti trener kad sam bio onakav na terenu, ali ja sam uvijek znao. Uvijek sam imao žicu za to, učio sam od najboljih, gledao, upijao, mijenjao sam se i ja kroz vrijeme. Uživam. Stresno je, nije lako, ali volim to, volim biti na terenu. Ima u budućnosti još puno dobrih stvari za mene.

Kompletan tekst možete pročitati OVDJE!

Povezano

Leave a Comment