Irving u humanoj misiji: Pomogao siromašnom selu u Pakistanu

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kyrie Irving oduševio je svijet svojim potezom. Naime, košarkaš Brooklyn Netsa je sa svojom fondacijom “Kai Family Foundation” u Tarparkaru u Pakistanu napravio centar koji će snabdijevati preko 1000 seljana čistom vodom, olakšat će uzgoj poljoprivrede, a obezbijedit će i struju.
Inače, Tarparkar se nalazi u provinciji Sinda i jedan je od najsiromašnijih dijelova Pakistana, jedne od najsiromašnijih država u svijetu. Tamošnji narod morao je ili sakupljati vodu iz riječnog potoka ili sistema bunara, a ta voda nije bila sigurna i čista. Međutim, sada je tamo drugačije stanje. Sve je počelo u aprilu ove godine, kada je Irvingov fan odlučio potražiti pomoć od NBA zvijezde.

Kyrie je oduvijek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Jedan dan sam surfao internetom i pronašao njegov nerealan filantropski uspjeh. Bio sam iznenađen kada sam koliko je pomoći slao ljudima u Africi”, rekao je Sonny Khan, direktor i osnivač Paani projekta.

“Kontaktirao sam njegovu agenciju i rekao im za Paani. Kako imamo 0 dolara općih troškova. Kako sav svoj novac dajemo ljudima. Kako bilježimo sve od početka do kraja. Kako smo prikupili preko milion dolara kao volonteri, a da nismo imali novca za marketing”, objasnio je Kan.

Vijest koju je objavio američki “Bleacher Report” na svom Instagram Storyu podijelio je bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić.Povezano

Leave a Comment