Gregg Popovich odredio ko će zamijeniti Bradleyja Beala i Kevina Lovea

Američki košarkaši izgubili su prve dvije pripremne utakmice. Trojica od 12 predviđenih igrača za Tokio još su u NBA finalu, koje se može otegnuti do otvorenja Olimpijskih igara, a dvojica su otpala zbog zdravstvenih problema.

Nakon što je Bradley Beal ušao u covid-protokol, Kevin Love otkazao je zbog ozljede lista koja ga je mučila većim dijelom prošle sezone.

Selektor Gregg Popovich u ogromnim je problemima jer mu visi praktički pola ekipe, pa je hitno odredio dvije zamjene. To su Keldon Johnson i JaVale McGee.

Johnson je 21-godišnji krilni igrač za kojim su dvije sezone u San Antonio Spursima, no Popovich ga nije odabrao zato što je iz njegova kluba, nego jer je ostavio najbolji dojam od svih mladih igrača iz Select Teama, koji trenira i sparira s prvom momčadi. On je i igrao na pripremnim utakmicama u odsustvu Middletona, Holidaya i Bookera, koji i dalje imaju obveze u NBA finalu Milwaukeeja i Phoenixa.

McGee je 33-godišnji veteran koji će popuniti kritičnu poziciju pričuvnog centra, a svojom fizičkom snagom moći će parirati snažnijim protivničkim centrima. Iako je u ranom dijelu karijere bio najpoznatiji kao zvijezda Shaqtin’ A Foola, od 2017. je osvojio tri NBA naslova – dva s Golden State Warriorsima i jedan s LA Lakersima.

Povezano

Leave a Comment