Forbes objavio listu najbogatijih tenisera, Đoković nije u TOP 3

Kultni “Forbes” objavio je zaradu najboljih sportista svijeta u 2021. godini (do ovog trenutka), a u ukupan zbir ulazi novac zarađen na takmičenjima, ali i od različitih sponzorskih ugovora.Novak Đoković, osvajač tri Grand Slam trofeja ove sezone, ne nalazi se na čak ni u Top 3 među teniserima i teniserkama. Ubjedljivo prvo mjesto drži Roger Federer sa 90,6 miliona dolara, a samo 30.000 (po podacima „Forbesa“) je zaradio od takmičenja.

Druga na listi je planetarno popularna Naomi Osaka koja je od 60 miliona, samo pet zaradila igrama na terenu. U ovom sportu je na trećem mjestu po zaradi Serena Williams koja je prihodovala 41,5 miliona, dok je 1,5 od učešća na turnirima.

Đoković se nalazi na četvrtom mjestu u svom sportu. Zaradio je na terenu 4,5 miliona dolara, ali nije imao sponzore tako „lake ruke“, pa je u ovom segmentu zaradio 30 miliona dolara (ukupno 34,5).

Srpski teniser je 46. na listi svih sportista, a prvoplasirani je Conor McGregor, poznati MMA borac. Irski borac je u prvih osam mjeseci 2021. godine zaradio 180 miliona, a od sporta je prihodovao 22 miliona.

Drugi na listi je Lionel Messi (130 miliona ukupno), treći Cristiano Ronaldo (120 miliona).Povezano

Leave a Comment