Ekskluzivno za “Strogo sportski” Mario Vrančić: Sretan sam zbog ostanka na Ostrvu i novih izazova

Ekskluzivno za “Strogo sportski” Mario Vrančić: Sretan sam zbog ostanka na Ostrvu i novih izazova!

U minulih mjesec dana imao sam puno poziva i ponuda za nastavak sezone ali presudila je ambicija mog novog kluba i činjenica da sam zavolio ostrvski fudbal i navijače. Ovakva „hemija“ između kluba i navijača ne postoji nigdje u Evropi, rekao je novi igrač Stoke City kluba.

Nakon sezone u kojoj je sa Norwichem, po drugi put u posljednje tri sezone, izborio povratak u Premiership ali nije potpisao novi ugovor naš internacionalac Mario Vrančić od danas je član Stoke City. Ugovor je potpisan nakon što je Vrančić prošao liječničke preglede, a dres popularnih „lončara“ trebao bi nositi u naredne dvije sezone.

U Engleskoj sam već sedam – osam dana jer sam, zbog COVID pravila, morao u karantin. Ugovor sam potpisao na 1+1 godina, definisali sve uslove pa sam juče i danas obavio ljekarske preglede. Zvanično predstavljanje u novom klubu planirano je za ponedjeljak. Zadovoljan sam izborom kluba, njihovim ovosezonskim ambicijama i zbog ostanka na Ostrvu. U Engleskoj sam već četiri sezone i igrati ovdje je poseban osjećaj. Takva „hemija“ između kluba i navijača ne postoji nigdje u Evropi”, rekao je u ekskluzivnom javljanju za naš portal Vrančić.

Od ponuda Vrančić je izdvojio dvije koje su njemu bile vrlo zanimljive.

Uz ponude iz Njemačke i Engleske meni su posebno bile zanimljive one koje su došle iz Rijeke i MOL Fehervara. Toliko su me iznenadile i finansijski bile vrlo interesantne da sam čak i bio na pregovorima. Mađari su posebno bili konkretni i nudili mi ugovor tri godine. Ipak, presudila je želja da još igram u Engleskoj jer u me tražili Derby County, Middlesbrough i klub za koji sam na kraju i potpisao, Stoke City”, kaže o svojim ljetnim ponudama naš internacionalac.

Vrančić je stigao u klub sa dugom tradicijom i najvećim budžetom u Championshipu i ovosezonske ambijije su povratak u elitni razred engleskog fudbala gdje su posljednji put igrali u sezoni 2017/18. Stoke City osnovan je 1863. godine i drugi najstariji klub na svijetu i od „lončara“ stariji je samo Notts County koji je osnova 1862. godine. Vrančić će domaće utakmice igrati na prelijepom Britania Stadionu ( sada nosi naziv bet365 ) kapaciteta 30089 gledalaca.

Vrančić je u četiri sezone noseći dres Norwicha u Championshipu upisao 103 nastupa, postigao 14 golova i upisao 14 asistencija. U Premiershipu nastupio je 20 puta i postigao 1 gol. U Kup utakmicma igrao je 7 puta i postigao je 2 gola

Treba reći da će Mario Vrančić biti drugi BH internacionalac koji će nositi dres Stoke City kluba. Na Britania Stadionu pet i po sezona, od februara 2010. do jula 2015. godine „stanovao“ je Asmir Begović koji je upisao 160 nastupa u Premiershipu braneći gol ovog tima.

Povezano

Leave a Comment