Dudić: Možda ovo ne bi bio slučaj u našoj ligi, ali večeras smo surovo kažnjeni

Feđa Dudić nije bio pretjerano nezadovoljan nakon teškog poraza Veleža od Elfsborga od 1:4.Istakao je kako je rezultat previsok, a hvalio je mnogobrojnu publiku koja je večeras napunila Grbavicu.

Šta da kažem… Surovo smo kažnjeni za svaku našu grešku. Definitivno previsok rezultat. Mi smo igrali, a Elfsborg davao golove. U našoj ligi možda bi ovo i prošlo i ne bismo bili kažnjeni, ali ovdje… Ne možeš sebi doći nakon onakvog napada, poslije smo napadali, ali opet na startu drugog dijela isto. Nismo znali reagovati kako treba. Okkelsa smo potcrtavali da mu se mora stati blizu i on nam da te golove…”, na početku je rekao Dudić.

Vidjelo se da Velež definitivno može igrati s Elfsborgom, ali jednostavno Rođeni su napravili previše grešaka i poklonili golove gostima.

Vjerovali smo da možemo. Plan je bio da na početku probamo postići jedan gol i da dignemo publiku na noge, ali desilo se nešto kao iz najgorih filmova. Ne smijem ništa da zamjerim igračima. Na kraju, ova fenomenalna publika… Ovo je da plačete. Ja se naježim”, dodao je emotivni Dudić.

“Prelijepo je bilo, bajka je dugo trajala i bilo je lijepo ići kroz Evropu. Naježio sam se od prve minute, hvala im na navijanju i na 0:4. Ljudi vole Velež”, zaključio je Dudić.Povezano

Leave a Comment